Logo

Sphynx

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sphynx


Sphynx'en eller den canadiske hårløse kat, som den undertiden kaldes, ligner meget beskrivelsen af den mexicanske hårløse kat

 

Standard

Dens langstrakte krop skal være fintbygget, men muskuløs med en lang hale og et hoved, som hverken er rundt eller kileformet, men skråner udad mod øjnene og derpå danner en rektangulær blok fra øjnene og bagud. De gyldentfarvede øjne sidder godt tilbage og skråner let. Ørerne er brede ved basis og er ganske let afrundede i spidserne.

 

Skindet skal sidde glat undtagen på hovedet. Kort hår, der skal »se ud som fløjl og føles som mos«, dækker ansigtet, bliver længere bag ørerne og kraftigt omkring næsen og på siderne af munden. Poter og ben til vrist og ankel er dækket af dun, og ryggen har mikroskopiske fine hår ligesom dem på masken. Den sidste tomme af halen er dækket af fine fladtliggende hår.

 

Hos hankattene er testiklerne dækket af et tykt hårlag, som er længere end andre steder på kroppen. Sphynx-katten kan have en hvilken som helst farve, men ensfarvede katte bør have en jævnt fordelt farve på ryg og ydersider, der går over til en lysere farve på bugen og indvendigt på benene. En lyserød ring accepteres omkring halsen, men der tillades kun hvide pletter omkring brystvorterne og navlen. Aftegningerne hos brogede katte bør være symmetriske.

 

Den korte næse og øjenstillingen får den forfra til nærmest at se ud som en Boston Terrier, især når det kombineres med den hjulbenethed, som ses hos killinger.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 732 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Orientalsk korthårDer er fremavlet adskillige varianter af disse smukke katte. De er skabt på grundlag af...
• Hvilken race er denne kat ?er det over hovedet er en racekat?
• KløerneKattens kløer, der er fladere, mere krumme og skarpere end hundens, er særdeles fuldkomne...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!