Logo

Bidsår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bidsår

 

Et kattebid er smertefuldt og som regel meget dybtgående. Hvis det kun er overfladisk, er det tilstrækkeligt at rense det omhyggeligt med vand og sæbe samt en skurebørste. Husk at man ikke bør komme jodsprit direkte i åbne sår. Er såret derimod dybt, vil der næsten altid komme en stærk betændelsesreaktion med smerter, hævelse, rødme og varmefølelse i det bidte område. Senere kan der udvikle sig materie i biddet med en nærmest byldeagtig tilstand. Der foreligger også risiko for stivkrampe, om end den sædvanligvis er lille.

 

Et bidsår af denne karakter kræver altid behandling og bør medføre stivkrampebeskyttelse enten i form af en revaccination eller gammaglobolin. Herudover skal såret så vidt muligt renses omhyggeligt og det inficerede område holdes i ro fx i et armbind. Bliver betændelsen udtalt, kan der blive tale om antibiotika eller kirurgisk behandling (byldesnit).

 

Har man kat, eller omgås man jævnligt katte, bør man under alle omstændigheder sikre sig, at man er korrekt stivkrampevaccineret.

 

Katte bider meget sjældent, da det egentlig er en katte-utypisk adfærd. I områder, hvor rabies kan forekomme, bør man derfor altid søge læge eller skadestue med et bidsår fra en helt ukendt kat.

 


 

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 861 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• - ErnæringNår man vil fodre sin kat rigtigt, er det bedst at kende dens behov så præcist som muligt...
• PsykeKaraktertræk, der kendetegner den voksne kats psyke, viser sig på et tidligt tidspunkt:...
• DiarréDiarré er et symptom, der viser sig som tynd eller flydende afføring. Diarréen er tegn på...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!