Logo

Bylder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bylder

 

En rivals klo kan undertiden forårsage bylder.

 

Bylder forekommer ofte hos katten, især hvis den har lejlighed til at strejfe omkring. Den slås ofte med sine artsfæller, og de rifter og bid, disse påfører hinanden, kan meget nemt give anledning til bylder. Kattens kløer og hjørnetænder, som er meget skarpe, kan trænge langt ind i kødet eller ind under skindet, som hos katte er meget løst bundet til den underliggende hud. Dette giver derfor mulighed for, at bakterierne, som indpodes dybt inde, kan give anledning til en kraftig byldeudvikling. Bakterierne findes altid på kattens kløer, som jo bruges til at gribe, fange, klatre og holde fast med og som derfor altid er snavsede.

 

Katte, som slås, får bylder i hovedet, på halsen eller ved haleroden, da det er de områder, der er mest udsat for angreb. På grund af det ofte ganske ubetydelige hudsår opdager kattens ejer først byldens tilstedeværelse, når denne modnes og svulmer op til en varm og smertende hævelse. Når man åbner den, eller når den brister spontant, vælder der ofte store mængder gulliggrønt materie ud, der undertiden forsvinder uden behandling, når katten slikker såret rent.

 

Hvor alvorlig en byld er, afhænger af dens lokalisering og af hvilke bakterier, der har forårsaget den. De farligste bylder skyldes de bakterier, der kan klare sig uden ilt (anaerobe), da de kan give anledning til koldbrand.

 

Se også bedøvelse, operationer, sygepleje.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 837 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Britisk korthår - Britlsh shorthairBritisk korthår er en robust kraftigt bygget kat med en massiv krop på korte...
• Odd-eyedKatte med øjne, hvis iris ikke har den samme farve, kaldes »odd-eyed«. Dette fænomen,...
• BakkeKattebakken er et nødvendigt redskab i kattens hverdag og et vigtigt led i dens opdragelse

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!