Logo

Diarré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Diarré

 

Diarré er et symptom, der viser sig som tynd eller flydende afføring. Diarréen er tegn på irritation af tarmen og ofte i den tilstødende maveslimhinde. Den ledsages så af opkastninger og tyder på en mavetarmkatar.

Hos katten skyldes irritationen af og til kattesyge-virus - panleukopeni.

 

Infektion i fordøjelseskanalen med bakterier som kolibaciller eller stafylokokker forårsager også diarré, og endelig kan den også skyldes svampe som Candida albicans, når katten har gennemgået en alt for langvarig behandling med bredspektrede antibiotika. Tarmparasitter (orm) kan især hos killinger give diarré. Diarréen kan også skyldes indtagelse af forskellige gifte (insektpulver, ætsende stoffer), eller en selvforgiftningstilstand, der for eksempel skyldes uræmi. Endelig er der nogle næringsmidler, der undertiden giver diarré, hvis katten ikke tåler dem; det kan være tilfældet med mælk, lever eller hestekød.

 

For den diarré, som hidrører fra en irritation af fordøjelsessystemet, består den første behandling i diæt. Derefter må dyret tilføres væske fx som indsprøjtninger, smerten dæmpes med beroligende og krampestillende midler og til sidst nedkæmpes lidelsens årsag med antibiotika eller antiparasitmidler. I alle tilfælde foregår en tilbagevenden til den sædvanlige fodring meget gradvist, så tarmen igen vænner sig til at fordøje og fungere normalt.

 

Se fordøjelsessystem, kattesyge, toksoplasmose.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.205 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Siameser kattekredse går der mange historier om de forskellige racers oprindelse, og charmerende...
• Filateli og katteMotivsamling er ved at blive en populær form blandt filatelister. Også katte er...
• - Racer og varianter Der finder hele tiden forsøgsavl sted for at udvikle nye katteracer og nye varianter

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!