Logo

Kløe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kløe

 

Kløe - eller pruritus - er et almindeligt symptom på hudsygdomme, ofte det første, det, som alarmerer ejeren, inden sygdommen har forvoldt synlige skader. Katten klør sig ikke alene med poterne, men også med en uophørlig slikken med tungen, der er forsynet med ru papiller. Man har først indtryk af, at den soignerer sig oftere end sædvanligt. Den lader atter og atter tungen glide hen over visse områder, hvor huden ved eftersyn kan være mere eller mindre rød, eller den kradser sig med en rasende bevægelse med sin pote med kløerne fremme, med synlig tilfredsstillelse og undertiden med små skrig af smerte. Denne kradsning forværrer læsionerne, forstærker irritationen og får det derfor til at klø endnu mere.

 

Kløe er det almindeligste symptom på hudsygdomme. Vær derfor ekstra opmærksom, når De bemærker at din kat klør sig usædvanlig ofte.

 

Det er meget svært at hindre katten i at kradse sig. Man kan dæmpe hudgenerne - og således midlertidigt mindske kløen - ved at smøre huden med kamferspiritus eller kortisonsalve. Man kan også fjerne spidsen af dyrets kløer eller vikle dens poter ind i hæfteplaster. Men den egentlige behandling går ud på at fjerne årsagen til kløen. Hvis denne skyldes lopper, er det tilstrækkeligt at fjerne disse med dertil egnede midler. Men hvis det drejer sig om øreskab, om hudsvamp med eller uden bare pletter eller om eksem, bør det behandles af en dyrlæge.

 

Se hudparasitter, hudsygdomme, øret.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 900 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Musikken og katten Kattemusik spænder vidt - fra »Alley Cat«s vellyd til elskovssyg kattejammer
• - KattefamilienMedlemmerne af kattefamilien har tilpasset sig og spredt sig, så de har et vidtomspændende...
• Tyrkisk katKattene var kendt som Van-katte, fordi de fra start kom fra søen Van i det sydøstlige...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!