Logo

Tarmparasitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tarmparasitter

Spolorm på størrelse med en tændstik kan af og til ses i opkastninger.

 

Både spolorm og bændelorm kan forekomme hos katte. De behandles let med bredspektrede ormepiller, fx Vermox, som kan fås i håndkøb på ethvert apotek med påtrykt doseringsanvisning.

 

Spolorme er meget små og ligner tynde stumper tråd. Symptomerne hos killinger, som af og til smittes inden fødslen, er forsinket vækst, opspilet mave, skurvet hud, opkastning cg diarré. Hvis man nærer mistanke om, at katten er ormeinficeret kan man bringe en prøve af kattens afføring hen til dyrlægen i en ren beholder. Han kan let kontrollere det under et mikroskop, selvom man ikke har været i stand til at se noget som helst med det blotte øje.

 

Bændelorm behøver ikke at medføre svækkelse af kattens helbredstilstand, men de gør den mere modtagelig for andre infektioner. Undertiden får de katten til at miste appetitten, undertiden æder katten overdrevent meget, men taber i vægt. Man har her større mulighed for selv at opdage leddene fra ormen, der ser ud som bløde riskorn, enten i afføringen eller fæstnet til hårbeklædningen omkring endetarmsåbningen.

 

Lopper er mellemværter for bændelormen et stykke tid af dens livscyklus.

 

Hageorm er ikke nær så almindelige under vore himmelstrøg. De medfører almensvækkelse, og det mest genkendelige symptom er blod- eller tjærefarvet diarré. Lungeorm træffes sjældent; de kan give hoste og hiven efter vejret og symptomer, der tyder på lungehindebetændelse og lungebetændelse. Hageorm og lungeorm behandles på samme måde som spolorm og bændelorm.

 

Se fordøjelsen, fordøjelsessystern, diarre, luftvejene.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 714 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• LegFor killingen er legen en af dagens vigtigste beskæftigelser. Under leg optrænes kroppens...
• AilurofobiDenne benævnelse betegner den afsky, som nogle mennesker nærer for katte

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!