Logo

Død

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Død

 

Det er forbudt at bortkaste døde dyr, eller begrave dem i skov eller på mark, der ikke tilhører en selv. I flere lande findes der dyrekirkegårde, hvor man kan få sin kat rigtig begravet og sat et minde.

 

Katte lever lidt længere end hunde. Enkelte runder de tyve år og er stadig raske og rørige. Så en skønne dag lægger de sig stille hen og dør i en krog.

 

Når husets kat dør, må ejerne trods deres sorg straks tænke på at blive af med dens lig. Bortset fra ethvert sentimentalt hensyn kan der aldrig være tale om at anbringe den i skarnkassen, da loven forbyder det. Den bør derfor begraves eller transporteres til destruktion på en forbrændingsanstalt. I nogle lande kan man også give sin kat en rigtig begravelse. Da det er forbudt at begrave dyr på menneskers kirkegårde, findes der specielle begravelsespladser til dyr. Her ser man mange marmor- eller granitplader, med det døde dyrs billede, dets kvalifikationer som champion og indskrifter med kærlige mindeord. I Asnières i Frankrig findes en hel del katte-gravsteder for dyr, der har tilhørt berømte folk.

 

Begravelse er ikke den eneste løsning. Nogle ejere foretrækker at lade deres dyr brænde og gemmer dets aske som erindring. Enhver dyrlæge, som har en krematorieovn kan påtage sig den handling. Andre ejere - et mindretal - lader deres kat udstoppe. Det er ret kostbart, og udstopperen behøver som regel temmelig lang tid til det.

 

Hvis man har en ejendom med have enten i byen eller på landet, er den enkleste løsning at begrave liget der i et ret dybt hul, der graves så langt som muligt fra huse og eventuelle brønde. Det er bedst at dække liget med læsket kalk for at undgå enhver risiko for forurening. På landet er det forbudt at bortkaste et dødt dyr samt at begrave det i en skov eller på en mark, som ikke tilhører en selv.

 

Se aflivning, alderdom.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 837 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Amputation Amputation vil sige fjernelse af et lem eller en del af et lem ad kirurgisk vej eller...
• KønsmodningBåde hos hankatte og hunkatte falder puberteten sammen med, at kønsdriften indfinder sig
• AdfærdKattens adfærd styres af flere forskellige faktorer: Psyke, instinkter, race og ikke...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!