Logo

Dyrebeskyttelsesforeninger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dyrebeskyttelsesforeninger

 

I Danmark findes adskillige dyre- beskyttelsesforeninger der beskæftiger sig med såvel katte som andre dyr. Herunder skal specielt nævnes to:

 

- Landsforeningen til Forsøgsdyrenes Værn

- Kattens Værn.

 

Landsforeningen til Forsøgsdyrenes Værn beskæftiger sig en hel del med katte, da disse er udsatte som forsøgsdyr af flere grunde: De er billige i drift, meget frugtbare, har et hurtigt generationsskifte og er sædvanligvis yderst følsomme for farmaka. Det burde være indlysende - men er det desværre ikke altid - at når forsøg med katte og andre dyr er nødvendige og uundgåelige, bør de foregå således, at unødig lidelse undgås. Det er her landsforeningen har sin store mission, da den har mulighed for at pege på de helt unødvendige forsøg og derved kan være en yderst virkningsfuld faktor i debatten omkring dyreforsøg.

 

Kattens Værn. Foreningen beskæftiger sig som navnet siger med kattenes forhold. Denne forening gør et stort arbejde og har taget initiativet til mange væsentlige foranstaltninger. Foreningen forsøger at holde bestanden af herreløse katte nede på et stabilt og forsvarligt niveau blandt andet ved at bistå med indfangning og neutralisation af disse. Endvidere fører Kattens Værn et kartotek over bortkomne og fundne katte, således at man holder sig orienteret i de forskellige lokale blade om frem- og efterlyste katte og modtager henvendelser fra mennesker, der har mistet eller fundet en kat. Foreningen har også taget initiativet til en meget værdifuld øremærkningsordning for katte. Endelig driver Kattens Værn et optagelseshjem, hvor man, i det omfang man kan magte det, modtager hjemløse og forladte killinger" og katte og forsøger at skaffe dem nye hjem. Interesserede kan her hente sig en killing eller en kat mod en mindre betaling som går til delvis dækning af foder- og vaccinations-udgifter. Herudover har Kattens Værn en konsulenttjeneste, hvor man kan henvende sig om råd og vejledning i katte-spørgsmål.

 

Se forsikringer, lovbeskyttelse, videnskaben og katten, øremærkning.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 762 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Amerikansk korthårAmerikansk korthår ligner meget sin europæiske og britiske familie
• Køb og salg»At købe katten i sækken« anses ikke for at være et bevis på skarpsindighed, og netop...
• AbyssinierAbyssinieren ligner den kat, man ser i gammel egyptisk kunst, og den har den afrikanske...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!