Logo

Følesans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Følesans

 

Følesansen i trædepuderne er veludviklet, det gælder især på bagbenene. Poterne spiller således en stor rolle i kattens adfærd.

 

Følelegemerne, som er i stand til at opfange tryk, berøring, varme og kulde, smerte og kløe, er fordelt over hele huden på katten, men de præcise fornemmelser, der gør det muligt for dyret at danne sig et nøjagtigt begreb om de ydre omgivelser, modtages hovedsagelig gennem ansigtet og trædepuderne, hvor følesansen er mest veludviklede.

 

På ansigtet fungerer specielle hår, følehårene, der danner øjenbryn og især knurhårene, som veritable antenner. På poterne er følesansen mest udviklet i bagbenenes trædepuder; det er tilstrækkeligt at iagttage en kats adfærd, når den nærmer sig en fremmedartet genstand, for at forstå det. Berøringsfølsomheden i poterne spiller en meget vigtig rolle i holdnings- og balance-reaktionerne.

 

Følesans

Selv killinger har knurhår. De er bløde og krøllede i spidserne, og hunkatten bider dem som regel af, da de kilder under diegivning. Den voksne kats knurhår er stive og er lige så lange som det bredeste sted på kroppen. Læg mærke til den veludviklede muskelpude hvorpå knurhårene sidder.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 858 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• AbyssinierAbyssinieren ligner den kat, man ser i gammel egyptisk kunst, og den har den afrikanske...
• KoratkatKarat'en stammer fra Thailand, hvor den har været kendt i flere hundrede år under navnet...
• ForstoppelseHos katten kan forstoppelse - det vil sige manglende afføring eller tør og hård afføring i...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!