Logo

Filateli og katte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Filateli og katte

 

Motivsamling er ved at blive en populær form blandt filatelister, da den er mere overkommelig. Også katte er repræsenteret på frimærker fra hele verden.

 

Katten savnedes længe i frimærkealbummerne. Den dukkede først op i 1921 i form af en gylden afrikansk kat (en vild art, der var blevet ret sjælden) på en vignet, udstedt af Liberia. Hvad angår den første huskat, figurerer den på et spansk luftpostmærke, udstedt i 1930 som hyldest til Lindbergs flyvning over Atlanterhavet i 1927; det forestiller den lille kat, som åbenbart ledsagede piloten om bord i Spirit of St. Louis.

 

Man måtte vente syvogtyve år før man atter så en kat på et frimærke - fra Cuba. Her var den sammen med to hunde som en del af en komposition til minde om halvtredsåret for Jeannette Ryder-stiftelsen.

 

Motivfilatelien fik en del lande til at udstede frimærker helliget katte. Siden 1964 er der udkommet over hundrede. Alene emiraterne i Den Persiske Golf har udstedt over fyrre, i serier med fem til otte, og folkerepublikkerne næsten lige så mange, hvoraf den polske tegner Janusz Grabianskis kattemotiver vel nok er de kendteste herhjemme. Til gengæld har den vestlige verden endnu kun interesseret sig for katten i en yderst beskeden målestok. Danmark, Holland, Vesttyskland, Luxembourg og Tyrkiet har hver helliget den et frimærke.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SphynxSphynx'en eller den canadiske hårløse kat, som den undertiden kaldes, ligner meget...
• TandsætDa kattens tænder er særdeles skarpe, passer de fuldkomment til en kost bestående af kød
• HovedetKatten har et veludviklet kranium og et kort ansigt, hvilket gør dens hoved ægformet, så...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!