Logo

Forsikringer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Forsikringer

 

Der gælder ikke for katte nogen lov svarende til den der gælder for hunde, som siger, at man er ansvarlig for de skader ens hund forvolder. Man er derfor kun ansvarlig for de skader ens kat måtte forvolde efter retssystemets almindelige regler. Det vil sige, at man kun er ansvarlig i de tilfælde, hvor det kan siges at være ens »fejl« at katten har forvoldt skaden. Da det i Danmark er tilladt at lade sin kat løbe frit omkring vil denne forudsætning normalt ikke være til stede, hvorfor man ikke kan gøres ansvarlig. Der er af nævnte grunde ikke noget behov for egentlige katte-ansvarsforsikringer, derimod bør ens personlige ansvarsforsikring dække, hvis man undtagelsesvis skulle blive tillagt ansvar for en skade ens kat har forvoldt.

 

Udover den helt åbenbare affektions- værdi har nogle katte også en høj økonomisk værdi. Man kan derfor ønske at sikre sig mod tyveri og her må det være sådan, at bliver katten stjålet fra ens aflåsede hjem må ens almindelige tyveriforsikring dække tabet - derimod er det selvfølgelig ikke muligt at tegne nogen forsikring, der sikrer en imod at katten bliver stjålet når den løber frit omkring.

 

Noget af det der kan påføre en store, helt uforudsete udgifter-er dyrlægeregninger i forbindelse med sygdom og ulykkestilfælde. Gennem Kattens Værn formidles en syge- og ulykkesforsikring for øremærkede katte. Det er her muligt for en nogenlunde rimelig års præmie at sikre sig mod de større og helt uforudsete udgifter der kan komme når man er husdyrejer.

 

Se dyrebeskyttelsesforeninger.

 


 

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 831 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BedøvelseMan skelner mellem to forskellige former for bedøvelse, nemlig lokalbedøvelse og...
• NervesystemSom hos alle pattedyr består det af et centralnervesystem (hjerne og rygmarv), føle- og...
• FemkatVi elsker at være modeller

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!