Logo

Herreløse katte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Herreløse katte

 

Der vil altid være et antal herreløse katte i byerne, og såfremt man holder bestanden nede på et rimeligt niveau, kan de også sagtens klare sig selv og gør tillige god nytte ved at hjælpe med at holde mus og rotter nede. Men hvis bestanden får lov til at vokse, står man hurtigt med en mængde halvvilde, radmagre, sygelige dyr, der fører en ynkværdig tilværelse og som er alt for svækkede til at være til nogen nytte som musejægere. En velnæret, sund kat er nemlig den bedste jæger, og man skal endelig ikke tro, at fordi man fodrer kattene, gider de ikke jage - tværtimod.

 

Herreløse katte

 

Herreløse omstrejfende katte er ved at være et samfundsproblem, der søges løst på mange måder bl.a. gennem dyreværnsforeninger, oplysning og neutralisering. Tag fx. aldrig en killing eller en kat til dig, når du er på sommerferie, hvis du ikke vil beholde den. Derved undgås begrebet sommerhuskatte.

 

Her i landet gør dyrebeskyttelses- foreningerne et stort arbejde dels for at hjælpe de herreløse katte og dels for at forhindre, at der bliver for mange af dem.

Endelig må man, når man taler om herreløse katte, altid holde sig for øje, at en kat måske nok er i stand til at klare sig selv, hvis den er født og opvokset til dette hårde liv. Men en kat, der er opvokset hos mennesker og vænnet til tilværelsen som husdyr vil altid gå en ynkelig død i møde, hvis den overlades til sig selv, til et liv blandt de herreløse katte.

 

Se dyrebeskyttelsesforeninger, sommerhuskatte.

 

Herreløse katte

 

Herreløse katte

Herreløse katte

 


 

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• NeuroserSelv en kat udsættes for konflikter, der skaber neuroser. Neuroser er mindre adfærds-...
• AnuriAnuri er den totale standsning af urinudskillelsen enten fra nyrerne eller på grund af...
• Manx katDen haleløse kat er ikke en race, der kan renavles; men manskatten har på Øen Man haft...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!