Logo

Hund og kat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hund og kat

 

Man behøver ikke at leve som hund og kat, fordi man er det ...

 

»Leve som hund og kat« ... Er dette almindelige udtryk for splid og strid berettiget? Vist har disse dyr vanskeligt ved at forstå hinanden, for deres sprog er forskellige: for eksempel logrer hunden med halen, når den er glad, mens denne bevægelse hos katten tyder på vrede. Faktisk afhænger alt af de pågældende dyrs karakter. Nogle hunde kan ikke se en kat uden at løbe efter den, nogle katte viser kløer bare ved synet af en hund, mens andre hunde og katte møder hinanden uden at vise den mindste fjendtlighed.

 

Hunde og katte, der opdrages under samme tag, lever fredeligt sammen og viser hinanden gensidig tolerance, ja, undertiden endog virkeligt venskab. Man ser ofte killinger kaste deres kærlighed på en hund, tage del i dens lege og undertiden gå tur med den. Synet af hunde og katte, der deler den samme kurv eller endog den samme skål, er ikke usædvanligt.

 

For hunden er husets kat hellig. Den kan finde på at kaste sig over ethvert fremmed dyr, der gør mine til at angribe katten. Katten kan nære de samme følelser for den hund, den bor under tag med.

 

Hund og kat

Har parterne først lært hinandens højst modsætningsfulde udtryksformer at kende, går det helt godt.

 

Hund og kat

 

Konrad Lorenz, der har studeret disse dyrs sameksistens, konstaterer, at hunde, der står på venskabelig fod med katte inden for hjemmets fire vægge, ikke nødvendigvis gør det uden for hjemmet. Hjemme dysser hunden ganske rigtigt sin angrebslyst i søvn, men lige så snart den kommer ud i det fri opvejer trangen til at jage den indarbejdede hæmning og hunden jagter i fineste stil enhver kat den ser. Hvad angår katten, der lever sammen med en hund, udviser den ofte over for fremmede hunde en tillidsfuldhed, der kan komme den dyrt at stå.

Vil man derfor have både hund og kat, er det ofte bedst, hvis man enten anskaffer dem samtidig eller hvis man anskaffer hunden først.

 

Se adfærd, sameksistens.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 747 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• - KorthårskatteDe af »FIFE« anerkendte racer, med opdrætsnumre
• Vild katEn »vild kat« er en forvildet tamkat, som er vendt tilbage til den vilde tilstand og som...
• KatteklubberI Danmark blev den første katteklub, Dansk Racekatte Klub, stiftet i 1931. Klubben...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!