Logo

Katteri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Katteri

 

Betegnelsen katteri svarer til hundeverdenens kennel. Et sted hvor man først og fremmest avler, men hvor man også ofte tager katte i pension.

 

Denne benævnelse, som ordbøgerne endnu ikke har godkendt, svarer i katteverdenen til hundenes kennel, og bruges praktisk talt kun om storopdrættere, som er nødt til at begrænse deres katte s bevægelsesfrihed samtidig med at disse nøje må overvåges, især ved nedkomster og under killingernes opvækst.

 

Det forbilledlige katteri omfatter et sted, hvor måltiderne tilberedes. Man kommer derind efter at have passeret en gitterdør, der findes foruden den almindelige dør og som forebygger ethvert tilløb til flugt.

 

Et stort opvarmet rum, forsynet med kurve og puder tjener som en slags opholdsrum for kattene. Mange opdrættere hævder i dag, at dyrene har det bedst, når de lever i et lyst rum, forsynet med et enkelt men funktionelt inventar. Kurvene stilles på selve gulvet ved siden af nogle stole, for katte holder af at sætte sig lidt højt oppe. Der må indrettes andre rum til soignering" og til parringer.

Kattene føler undertiden trang til at trække frisk luft. Den ideelle løsning er en stor løbegård, indrettet i en have eller gård, som står i forbindelse med katteriet. Når den er inddelt i afdelinger er det muligt lejlighedsvis at isolere hanner fra hunner.

 

Katteri

 

Man kan også bygge katteriet udendørs. Det består så af en række småhuse (et til tre katte), beliggende et godt solrigt sted, langt fra et vandløb, i læ for vinden og adskilt fra hinanden med små haver omgivet af gitre, der ligner volierer. Det bedste materiale til bygningen af disse småhuse er træ med dobbelte isolerede vægge. Gennemsnitsstørrelsen bør være 2 m x 2 m i en højde på cirka 1,80 m og fodstykker på 50 cm for at isolere dem fra jorden. Indvendig skal et opvarmningssystem opretholde en konstant lun temperatur, ikke overdreven høj. Katte holder af varme, men ikke så de føler sig sløve. Der anvendes skjulte infrarøde lamper, forbundet med en reguleringstermostat. Hankatte skal være isoleret langt fra hunnerne, og deres bolig større, så de kan modtage besøg af hunkattene, hvad enten de kommer fra katteriet eller udefra.

 

Når en kat bliver syg, er det bedst hurtigt at fjerne den fra katteriet og pleje den et sted, hvor den ikke kommer i berøring med sine artsfæller. Dersom man disponerer over megen plads, kan man indrette en lille sygeafdeling, hvor patienten kan overvåges, alt imens den er isoleret.

 

Se køb og salg, parring, sygepleje.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 811 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• UdstillingerUdstillingskattens soignering er noget mere specialiseret end kravene til god, sund og...
• RakitisRakitis er en mangelsygdom, der viser sig ved et utilstrækkelig kalkholdigt knoglevæv, som...
• DyrlægeTag din kat til dyrlæge, når den er syg, for at lade den vaccinere eller operere eller...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!